Ricardo Odriozola ble født i Spania i 1965, og vokste opp i byen Bermeo. Han viste tidlig interesse for musikk, og tok sine første fiolintimer i 10års-alderen. Siden fortsatte han sin profesjonelle utdannelse som fiolinist i USA hvor han fullførte Bachelorstudier ved Eastman School of Music med professor Zvi Zeitlin.

Ricardo har arbeidet som fiolinlærer ved Bergen Musikk Konservatorium / Grieg Akademiet siden 1987. Han er en allsidig utøver som er hyppig brukt både som solist og i kammermusikk- og orkestersammenheng. Som kammermusiker har Ricardo lenge hatt et nært samarbeid med pianisten Harald Røttingen. Han har også arbeidet i en rekke ulike ensemblesettinger, deriblant; Euterpe ensemble, BIT 20 Ensemble, og Hansa Kvartetten. I orkestersammenheng har han jobbet som konsertmester for Eastman Philharmonia og Collegium Musicum, samt vikariert som gruppeleder for 2drefiolingruppen i Bergen Filharmoniske Orkester i perioden 1993 - 96. Han har deltatt i en rekke urfremførelser av både egen og andres musikk, og har turnet i Norge, Spania, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige, Finland, Færøyene, Slovenia, Canada og i USA. Odriozola har vært fast dirigent for Grieg Akademiets Kammerorkester og Symfonietta siden 1988, og var også gjestedirigent for BIT- 20 Ensemble og Bergen kammerkor under deres konsert ved St. Martin in the Fields (London) i desember 2002. Hans repertoarspenn inkluderer alt i fra barokk- til samtidsmusikk. Ricardo har samarbeidet med Musica Celines siden 2008.

http://www.ricardoodriozola.com/


FOTO: Petter Solheim

Bodil Erdal er fra Bergen og begynte å spille cello som 11-åring. Etter 4 år på Norges Musikkhøyskole med Aage Kvalbein som lærer, ble hun ansatt i Bergen Filharmoniske Orkester (BFO) august 1991. I 2006 fullførte hun Mastergrad i Utøving på Griegakademiet.

Ved siden av jobben i BFO, spiller hun mye kammermusikk og underviser elever privat og ved musikklinjen på Langhaugen videregående skole. Hun har spilt i Det Norske Kammerorkester, Kringkastingsorkesteret og Trondheim Symfoniorkester. I tillegg har hun opptrådt på Festspillene i Bergen, Zugrizimai Kammermusikkfestival i Vilnius-Litauen, Nattjazzen i Bergen, Molde Jazzfestival og på Troldhaugen og Siljustøl.


Emma Alter, født 1975, begynte å spille fiolin som 5-åring og tok opp bratsj som sitt andre instrument i en alder av 11 år. Hun påbegynte sin profesjonelle utdannelse ved Royal North College of Music i Manchester, og valgte siden å fortsette studiene ved Royal College of Music i London hvor hun spesialiserte seg i tidligmusikk med professor Andrew Manze. Hennes ønske om å fordype seg i tidligmusikk brakte henne også til Sweelinck Konservatorium i Amsterdam, hvor hun studerte med professor Lucy van Dael og ble uteksaminert i 2003.

Emma har de siste 10 årene arbeidet som profesjonelt utøvende musiker, og er en ettertraktet utøver både i England og i Europa for øvrig. Hun har spilt med verdensberømte tidligmusikkorkestre som English Bach soloists og Orchestre Revolutionnaire et Romantique (John Eliot Gardiner), Gabrieli Concort (Paul McCreesh), Academy of Ancient Music, the Hanover Band, The Sixteen, Concerto Copenhagen, Academy of the Begijnhof (Richard Egarr), Bach Vereniging, Les Talens Lyriques, Texas Baroque Ensemble, og Aradia. Under sitt opphold i Nederland gikk hun også i lære hos den Nederlandske buemakeren Pieter Affourtit, hvor hun studerte buemaking for fiolin, bratsj og cello, basert på kopier fra det 17de-, 18de- og 19de- århundre. Hun har også laget en kopi av en renessansebue, og utviklet en egen prototype basert på et tidlig Nederlandsk maleri. Hennes buer brukes av musikere med tilknytning til Gabrieli Consort, Kings Consort, The Fitzwilliam Quartet og The Early Opera Company, og Emma er nå i ferd med å etablere seg på markedet med egen virksomhet.


Anne Rongy startet sin utdannelse som cello- og sangstudent ved Conservatoire Royal de Musique i Brussel, Belgia. Etter dette fortsatte hun med Bachelorstudier i viola da gamba med Mieneke van der Velden ved Sweelinck Konservatorium Amsterdam, og som hovedfagsstudent hos Marianne Müller ved Conservatoire National Supérieur de Musique i Lyon. I perioden 2004-2008 studerte hun ved Schola Cantorum Basiliensis i Basel hvor hun fordypet seg i renessanse- og middelaldermusikk med Randall Cook.

Hennes repetoarspenn inkluderer de fleste genrene innenfor tidligmusikk. Hun er en av initiativtakerne bak gambekonsorten Sestina Concort, utforsker pre-klassisk repertoar for viola da gamba i samarbeid med pianoforte spesialist Kaoru Iwamura, og musikk for to viola da gamba i ensemblet Le Nymphe di Rheno. Hun har også nylig deltatt i en Cd- innspilling med Italiensk musikk i samarbeid med Ensemble Syntagma (Metz) som planlegges utgitt våren 2008. Anne opptrer med ulike ensembler på forskjellige festivaler og i forbindelse med konsertserier i Belgia, Sveits, Frankrike, Tyskland, Østerrike, Norge Luxemburg, England og Nederland.


Den Bergenskfødte cellisten Eline Sundal begynte å spille cello i ung alder, og ble tatt opp som hospitant ved Bergen Musikk Konservatorium i perioden 1992- 1995. Deretter fortsatte hun som fulltidsstudent ved Griegakademiet, og fullførte 2 års grunnutdanning fra 1995-97 med cellisten Sally Guenter og solocellisten Sebastian Dørfler (Bergen Filharmoniske Orkester). Hennes interesse for tidligmusikk ble vekket da hun studerte barokkinterpretasjon med Hans Knut Sveen og Frode Thorsen (Bergen Barokk) ved Griegakademiet. Dette har blant annet resultert i privattimer på viola da gamba med Markku Luolaian Mikkola, samt et langvarig samarbeid med Musica Celines. I 1997 ble Eline tatt opp som bachelorstudent ved Guildhall School of Music and Drama, hvor hun siden påbegynte Master- og Diplomstudier i avansert orkesterspill med professor Leonard Sthen og tok timer i improvisasjon med Pianisten David Dolan.

Eline har jobbet som distriktsmusiker i Nesna Kommune, men er nå bosatt i Bodø hvor hun arbeider som frilansmusiker. Eline blir jevnlig engasjert av ulike ensembler, og har sin egen duo Samtid-lig sammen med sangeren Heisel Eilertsen. I tillegg opptrer hun både som kammermusiker og solist med egne oppsetninger. Eline arbeider innenfor forskjellige musikalske genre. Hennes repertoarspenn strekker seg fra rennesansemusikk til samtidsmusikk og jazz, og hun har også gjennomført en rekke prosjekter innenfor musikkteater og dans.


FOTO: Magnus Skrede

Kristin Mulders er født i 1978. Hun er utdannet ved Griegakademiet i Bergen, og tok først grunnutdanning med Harald Bjørkøy og Hilde Haraldsen Sveen som hovedlærere, og deretter hovedfag med Hilde Haraldsen Sveen. I tillegg til studiene i Bergen har hun også hatt flere studieopphold i New York og Italia. Kristin er initiativtaker bak gruppen «Trio Feminine» og arbeider med et bredt spekter av musikere både i inn- og utland, deriblant forskjellige tidligmusikkaktører som Musica Celines og Ensemble Currentes. Hun tilhører solistkjernen i Kor Vest og Bergen Vocal Ensemble, arbeider med ensembler som Bit20 og Opera Vest, og har vært engasjert til å delta i flere prosjekter i USA. Hun har også turnert i Kina, samt gjort opptredener for norsk TV og radio. Kristin har de siste årene mottatt etableringsstipender fra både Bergen kommune, og Hordaland Fylkeskommune. Våren 2005 var hun solist med Bergen Filharmoniske orkester, og høsten 2008 var hun medstuderende i operaen Carmen, under orkesterledelse av Andrew Litton. Kristin har blitt benyttet som solist i forbindelse med kirkemusikalske verk som blant annet; Messias med dirigent Eivind Gullberg Jensen, J.S. Bach’s Johannespasjonen med dir. Peter Schreier, og Mendelssohns Elijah, med dir. Peter Shannon. Som kammermusiker mottok hun blant annet gode kritikker etter å ha turnert med et romanse– og liedprogram med musikk av Grieg og Mahler i USA høsten 2007.